john johanson

Deskriptiv Etik: Et opgør med moralrelativisme

John Johannesen

Beskrivelse

Moralske spørgsmål optager os mennesker meget. Men hvad er moral og etik? Og måske mest relevant af alt – er der virkelig noget rigtigt og forkert, godt og ondt?

Moralsk relativisme er den holdning, at der ikke findes objektive, moralske sandheder. Denne holdning er meget udbredt i dag, og den er ofte en hindring for moralsk fremgang. For hvis der egentlig ikke er nogen sandhed om emnet, men blot kulturel eller personlig smag og behag, så findes moralsk fremskridt slet ikke. Der findes i så fald blot moralske ændringer af opfattelse. Vi bevægede os væk fra slaveri – og måske en dag tilbage til det. For det er jo egentlig ikke forkert, vel…?

Denne snak virker for de fleste af os ganske absurd, men samtidig har de fleste af os svært ved at gendrive den, rent principielt eller teoretisk. Og denne tanke er stadig en hindring for moralsk fremskridt den dag i dag, hvilket de fleste, der har debatteret dyreetik, godt ved.

John Johannesens teori Deskriptiv Etik er lavet til at imødekomme moralrelativismens udfordring og bevise, at der findes objektive, moralske sandheder.

Foredraget finder sted fredag 25. august kl. 17.00

Om foredragsholderen

John har studeret filosofi på KUA og har været naturlig filosof siden en alder af 14, med fokus på etik, logik og erkendelsesteori. Disse tanker gjorde, at han blev vegetar af etiske årsager for 21 år siden, imens han var bosiddende på Færøerne.

Dette videreudviklede sig til veganisme, efter han kom til at kende diverse veganere i København samt lærte mere om den animalske industri.

Kontakt os

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.